Tricks

Op deze pagina geef ik enkele tips en tricks over het verkrijgen van een maatpak. Heb jij nog meer tips? Dan hoor ik het graag!

 

Tip 1: Lees je in over de terminologie

 

Zeker als je er over denkt een bespoke pak te laten maken, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wat voor soorten stoffen zijn er, hoe heten de details, hoe wordt de pasvorm bepaalt? Het kan zijn dat de kleermaker je vragen gaat stellen over bepaalde delen van het pak en het is wel zo fijn als je dan mee kunt praten (en eventueel onderhandelen) over het onderwerp.

 

Tip 2: Denk er over jouw pak in het buitenland te laten maken

 

Wat ook een optie is om je pak te laten maken als je op reis bent. Vele mensen laten hun pak maken als ze door Azië rijden. In Thailand, Vietnam of bijvoorbeeld India zijn de kleermakers vaak erg kundig. Je gaat erheen, laat je maten opnemen en komt je pak 2 weken later ophalen.

Tip 3: Kijk online voor inspiratie over wat voor style bij jou past

 

Er is tegenwoordig veel inspiratie voor kleding online te vinden. Kijk eens rond op de grote fashion blogs, de websites van grote merken of op inspiratie websites zoals Pinterest. Hier kun je je goed oriënteren op de style die jij mooi vindt. Kijk eens goed naar de kleuren, pasvormen en details die je online kunt vinden. Er is zoveel keus dat het geen kwaad kan om al een idee te hebben waar je naar op zoekt bent voordat je naar de kleermaker gaat om jouw pak te bestellen.

 

Tip 4: Denk na over het doel van jouw maatpak

 

Wat is het doel van jouw pak? Als je een pak wilt voor dagelijks gebruik dan heb je misschien andere verwachtingen dan een pak voor de bruiloft van je beste vriend. Denk hier daarom goed over na voordat je iets gaat bestellen. Een opvallende kleur of grote knopen zijn misschien leuk voor een bijzondere gelegenheid, maar zijn wellicht niet zo geschikt voor je dagelijkse werk. Aan de andere kant, als het binnen de industrie past maak je ook wel weer een statement.